Call : +609-7481512 | 1-800-88-6060
Email : waqaftunai [at] e-maik [dot] my
Website : waqaftunai.e-maik.my
WhatsApp : 013-7508363
twitter
 
instagram
 
youtube
 
flicker
 
soundcloud
 
wikipedia

MAJLIS PENYERAHAN PERALATAN WAKAF KESIHATAN MAIK

By 
(0 votes)
#

Pada 04 November 2019, bersamaan 07 Rabiul Awal 1441H, Majlis Penyerahan Peralatan Wakaf Kesihatan Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Kelantan (MAIK) telah dilaksanakan di Klinik Kesihatan Sungai Pinang, Tumpat.

Majlis Penyerahan Peralatan Wakaf Kesihatan MAIK ini telah disempurnakan oleh Yang Berhomat Mulia Tengku Tan Sri Dato’ Haji Mohamad Rizam Bin Tengku Abdul Aziz, Tengku Temenggong Kelantan merangkap Yang DiPertua MAIK, yang diiringi oleh Yang Amat Berusaha Haji Zulkifle Bin Ab Rahman, Timbalan Yang DiPertua MAIK, Yang Amat Berusaha Yang Amat Berusaha Tuan Haji Ibrahim Bakri Bin Mat Deris, Ketua Jajahan Tumpat, dan Yang Amat Berusaha Dr. Zaini Bin Hussin, Pengarah Kesihatan Negeri, Jabatan Kesihatan Negeri Kelantan. Turut berangkat ke majlis ini adalah Yang Mulia Puan Sri Dato’ Tunku Hajjah Noor Hayati Binti Almarhum Tunku Abdul Rahman Putra Al-Haj dan Yang Mulia Tengku Nur Qistina Petri Binti Tengku Muhamad Rizam.

Dalam majlis ini, pihak MAIK berbesar hati untuk menyerahkan peralatan wakaf kesihatan menerusi dana Waqaf Kesihatan dan Am, yang bernilai RM100,000, iaitu berupa mesin ultrasound, mesin kardiotokografi, mesin pemeriksaaan tanda vital bagi pesakit neonate, katil pesakit, mesin penyedut mukus, kerusi roda, dan kerusi menunggu pesakit.

Pihak MAIK mengucapkan setinggi-tinggi penghargaan kepada semua Rakan Waqaf MAIK yang sentiasa memberi sokongan dan terus berwakaf sebagai Saham Akhirat, demi mendapat ganjaran pahala yang berterusan oleh Allah swt. Pihak MAIK juga berbesar hati untuk menerima mana-mana pihak untuk menyertai Rakan Waqaf MAIK dengan melayari portal rasmi www.e-maik.my atau laman web waqaf.e-maik.my

Disediakan Oleh : Siti Nuridayu Binti Mohd Othman

 

Read 499 times
webmaster

Etiam sit amet orci eget eros faucibus tincidunt. Duis leo. Sed fringilla mauris sit amet nibh. Donec sodales sagittis magna. Sed consequat, leo eget bibendum sodales, augue velit cursus nunc, quis gravida magna mi a libero. Fusce vulputate eleifend sapien.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Hubungi Kami

Bilangan Pengunjung

Hari Ini
Semalam
Minggu Ini
Minggu Lepas
Bulan Ini
Bulan Lepas
Keseluruhan
20
552
572
3768727
16619
16224
3774512