Call : +609-7481512 | 1-800-88-6060
Email : waqaftunai [at] e-maik [dot] my
Website : waqaftunai.e-maik.my
WhatsApp : 013-7508363
twitter
 
instagram
 
youtube
 
flicker
 
soundcloud
 
wikipedia

LAWATAN KERJA PELAKSANAAN WAKAF TUNAI KE MAJLIS AGAMA ISLAM NEGERI JOHOR

(1 Vote)
#

25 November 2014 - Majlis Agama Islam Dan Adat Istiadat Melayu Kelantan (MAIK) telah mengadakan satu Lawatan Kerja ke Majlis Agama Islam Negeri Johor (MAIJ) bagi meninjau pelaksanaan Wakaf Tunai dan Saham Wakaf Johor.

Ahli rombongan MAIK terdiri daripada YABhg. Dato' Penasihat Khas kepada Yang Dipertua MAIK, Dato' Nik Kamaruddin bin Ismail, YB SS Dato’ Mufti Negeri Kelantan, YB Dato’ Haji Mohamad Shukri Bin Mohamad , YABhg. Dato' Timbalan Yang Dipertua MAIK, Dato' Haji Serpudin bin Mohamad dan pegawai-pegawai kanan MAIK. Pihak MAIJ telah menyambut baik lawatan ini yang diwakili oleh YB Dato’ Penasihat Majlis Agama Islam Negeri Johor, Dato Haji Noh Bin Gadot, YB SS Mufti Negeri Johor, Dato Haji Mohd Tahrir Bin Dato Kiai Haji Samsudin, YB SS Dato Timbalan Mufti Johor, Dato; Haji Yahya Bin Ahmad, pegawai serta kakitangan MAIJ yang lain.

Perbincangan bersama telah diadakan diantara MAIK dan MAIJ. Menerusi perbincangan tersebut, kedua-dua pihak dapat berkongsi idea dan pandangan dalam perkembangan pembangunan wakaf serta aktiviti-aktiviti yang telah diadakan. Selepas perbincangan,pihak MAIK berpeluang mengadakan lawatan tapak ke Pusat Pembangunan Asnaf, Pusat Hemodialisis dan Pusat Pelindungan Wanita. Di kesempatan ini juga, Mufti Negeri Kelantan dan Johor telah mentahnik dua bayi yang baru dilahirkan di Pusat Perlindungan Wanita.

Diharap menerusi lawatan ini, MAIK dan MAIJ dapat menjalinkan ukuwah dan kerjasama yang erat seterusnya membawa MAIK kearah yang lebih dinamik, progresif dan inovatif terutama di dalam pengurusan wakaf

Read 1602 times

Hubungi Kami

Bilangan Pengunjung

Hari Ini
Semalam
Minggu Ini
Minggu Lepas
Bulan Ini
Bulan Lepas
Keseluruhan
87
552
639
3768727
16686
16224
3774579