Call : +609-7481512 | 1-800-88-6060
Email : waqaftunai [at] e-maik [dot] my
Website : waqaftunai.e-maik.my
WhatsApp : 013-7508363
twitter
 
instagram
 
youtube
 
flicker
 
soundcloud
 
wikipedia

SESI PENGGAMBARAN PEMBANGUNAN TANAH WAKAF MAIK DALAM SIRI RANCANGAN ‘RINGGIT KE SYURGA” ASTRO OASIS DENGAN USAHASAMA YAYASAN WAKAF MALAYSIA

(1 Vote)

Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Kelantan (MAIK) sentiasa berusaha untuk memberi pendedahan dan dakwah dalam meningkatkan kesedaran berkaitan “wakaf” kepada masyarakat.

Sehubungan dengan itu, Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Kelantan dengan usahasama Yayasan Wakaf Malaysia akan menjayakan satu rancangan dokumentari berkaitan pembangunan wakaf di setiap Majlis Agama Islam Negeri. Sesi penggambaran ini telah dijalankan pada 22 dan 23 September 2018 oleh pihak penerbitan yang dilantik oleh pihak Astro iaitu Syarikat Nuflix Resources yang diketuai oleh Encik Zainal Abidin Arifin sebagai Managing Director dan penglibatan Pencetus Ummah Rahmat sebagai perantara rancangan bakal memberi tarikan rancangan ini.

Dalam sesi penggambaran ini, Puan Shakirah Binti Mohamad iaitu Pegawai Wakaf MAIK telah memberi input berkaitan pembangunan tanah wakaf MAIK secara keseluruhannya. Antara pembangunan tanah wakaf yang ditonjolkan dalam penggambaran ini adalah Pusat Agrotourism Kampung Banggol Kota Bharu (tanah wakaf berkeluasan 95 ekar yang dimanfaatkan sebagai ladang pertanian tembikai), bangunan wakaf di Jalan Kelochor Kota Bharu (sewaan kepada Butik Impian Kalbu dan Bengkel Jahitan dan Sulaman MAIK), serta Kompleks Islam Jubli Perak Sultan Ismail Petra (tanah wakaf khas berkeluasan 12 ekar).

Semoga tayangan siri dokumentari berkaitan wakaf ini yang dijangka akan ditayangkan di saluran Astro Oasis pada bulan November 2018 bakal memberi impak positif khususnya dalam meningkatkan kesedaran dan kefahaman ibadah berwakaf dikalangan masyarakat.

 

“SAHAM AKHIRAT, BERWAKAFLAH WALAU SEDIKIT”

 

 

Disediakan Oleh : Siti Nuridayu Binti Mohd Othman

 

Read 685 times

Hubungi Kami

Bilangan Pengunjung

Hari Ini
Semalam
Minggu Ini
Minggu Lepas
Bulan Ini
Bulan Lepas
Keseluruhan
52
552
604
3768727
16651
16224
3774544