Call : +609-7481512 | 1-800-88-6060
Email : waqaftunai [at] e-maik [dot] my
Website : waqaftunai.e-maik.my
WhatsApp : 013-7508363
twitter
 
instagram
 
youtube
 
flicker
 
soundcloud
 
wikipedia

LAWATAN KERJA KE PERBADANAN WAKAF SELANGOR BERSAMA YANG BERHORMAT MULIA TENGKU TEMENGGONG KELANTAN

(0 votes)

Pada 10 Oktober 2018, Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Kelantan (MAIK) telah mengadakan satu lawatan kerja ke Perbadanan Wakaf Selangor (PWS). Delegasi lawatan MAIK ini telah diketuai oleh Yang Berhormat Mulia Tengku Tan Sri Dato’ Haji Mohamad Rizam Bin Tengku Abdul Aziz, Tengku Temenggong Kelantan, diiringi oleh Yang Berbahagia Tan Sri Dato’ Sri Hamad Kama Piah Bin Che Othman, Ahli MAIK, dan Yang Amat Berusaha Dr. Nik Mohd Azlan Bin Abd Hadi, Timbalan Yang DiPertua MAIK.

Lawatan ini telah disambut baik oleh kakitangan Perbadanan Wakaf Selangor (PWS) yang diketuai oleh Yang Amat Dihormati Dato’ Setia Ramli Bin Mahmud, Pengerusi PWS, diiringi oleh Yang Berbahagia Dato’ Mohamad Bin Yaacob, Ketua Pegawai Eksekutif PWS dan Tuan Haji Anuar Hamzah Bin Tohar, Timbalan Eksekutif PWS dan Sahibus Samahah Dato’ Setia Haji Mohd Tamyes Bin Abd. Wahid, Mufti Negeri Selangor.

Lawatan kerja ini bertujuan untuk berkongsi maklumat dan idea dua hala dalam pengurusan pembangunan hartanah khususnya tanah wakaf. Selain daripada itu, perkongsian pelaksanaan strategi meningkatkan penglibatan masyarakat dalam ibadah wakaf turut dibincangkan, demi memastikan manfaat wakaf dapat dilaksanakan dengan lebih sempurna dan berpanjangan.

Semoga ikatan ukhuwah antara Majlis Agama Islam Dan Adat Istiadat Melayu Kelantan (MAIK) dan Perbadanan Wakaf Selangor (PWS) akan terus terjalin dalam menjaga amanah wakaf dan pembangunan hartanah wakaf berdasarkan hukum syarak.

 

“SAHAM AKHIRAT, BERWAKAFLAH WALAU SEDIKIT”

Disediakan Oleh : Siti Nuridayu Binti Mohd Othman

 

Read 344 times Last modified on Rabu, 31 Oktober 2018 11:22

Hubungi Kami

Bilangan Pengunjung

Hari Ini
Semalam
Minggu Ini
Minggu Lepas
Bulan Ini
Bulan Lepas
Keseluruhan
94
552
646
3768727
16693
16224
3774586