Call : +609-7481512 | 1-800-88-6060
Email : waqaftunai [at] e-maik [dot] my
Website : waqaftunai.e-maik.my
WhatsApp : 013-7508363
twitter
 
instagram
 
youtube
 
flicker
 
soundcloud
 
wikipedia

LAWATAN KE TAPAK PROJEK PEMBANGUNAN MUALLAF CENTRE

By 
(0 votes)

Pada 10 September 2019, satu lawatan di sekitar tapak projek Pembangunan Muallaf Centre yang bertempat di PT518 Kampung Tok Selehor, Mukim Kok Keli Jajahan Tumpat telah diadakan. Yang Amat Berusaha Haji Zulkifle Bin Ab Rahman, Timbalan Yang DiPertua MAIK telah membuat pemantauan kerja-kerja pengubahsuaian dan cat bangunan yang sedang giat dijalankan. Lawatan ini turut dihadiri oleh Yang Berusaha Encik Rusydee Bin Abdullah, Setiausaha MAIK, Yang Berusaha Encik Mohd Azman Bin Ghazali, Ketua Pegawai Pembangunan MAIK, Yang Berusaha AlFadhil Ustaz Murtadha Bin Abdullah, Ketua Pegawai Agama MAIK, dan pegawai-pegawai MAIK.

Tanah PT 518 Mukim Kok Keli, Jajahan Tumpat yang berkeluasan 4,823 meter persegi merupakan tanah Wakaf Am terletak dibawah kawalan Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Kelantan (MAIK) yang telah diwakafkan oleh Yang Berbahagia Dato’ Haji Dusuki Ahmad. Diatas tanah ini juga, terdapat sebuah dewan serbaguna, sebuah asrama dua (2) tingkat dan sebuah rumah warden. Bangunan sedia ada di atas tanah ini telah dibaik pulih dan diubahsuai bagi manfaat projek Pembangunan Muallaf Centre iaitu projek pertama yang menggunakan dana Wakaf MAIK Muamalat.

Muallaf Centre ini berfungsi sebagai pusat transit, pusat aktiviti saudara baru, penyediaan kemudahan bagi mengurangkan bebanan saudara baru, disamping memberi suasana selamat serta tunjuk ajar dalam mendalami ilmu agama Islam.

Semua lapisan masyarakat yang ingin menjayakan program ini boleh bersama menyumbang ke Wakaf MAIK Muamalat menerusi akaun Bank Muamalat Malaysia Berhad 03010006345710 atau layari laman sesawang www.muamalat.com.my untuk keterangan.

Disediakan Oleh : Siti Nuridayu Binti Mohd Othman

 

Read 273 times
webmaster

Etiam sit amet orci eget eros faucibus tincidunt. Duis leo. Sed fringilla mauris sit amet nibh. Donec sodales sagittis magna. Sed consequat, leo eget bibendum sodales, augue velit cursus nunc, quis gravida magna mi a libero. Fusce vulputate eleifend sapien.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Hubungi Kami

Bilangan Pengunjung

Hari Ini
Semalam
Minggu Ini
Minggu Lepas
Bulan Ini
Bulan Lepas
Keseluruhan
545
479
545
3768727
16592
16224
3774485