Call : +609-7481512 | 1-800-88-6060
Email : waqaftunai [at] e-maik [dot] my
Website : waqaftunai.e-maik.my
WhatsApp : 013-7508363
twitter
 
instagram
 
youtube
 
flicker
 
soundcloud
 
wikipedia

PENYERAHAN WAKAF KATIL MENERUSI WAKAF KESIHATAN MAJLIS AGAMA ISLAM DAN ADAT ISTIADAT MELAYU KELANTAN

By 
(0 votes)

Pada 12 Oktober 2020, Unit Wakaf MAIK telah menyantuni seorang pesakit iaitu Puan Siti Rahmah Bt Mohd Nor yang tinggal di Kampung Chempaka, Kota Bharu. Puan Siti Rahmah telah diuji dengan penyakit tibi tulang, lumpuh dan terlantar. Bagi mengurangkan beban yang dihadapi oleh Puan Siti Rahmah, sebuah Katil Wakaf telah disampaikan selain daripada bantuan bulanan MAIK untuk memenuhi keperluan beliau.

#

 

Pada hari yang sama, Unit Wakaf MAIK turut menyantuni seorang lagi pesakit terlantar iaitu Puan Hasmah bt Mat Hassan yang tinggal di Kampung Gertak Kechupu, Kota Bharu. Beliau telah diuji dengan lumpuh terlantar, menderita sakit radang sendi, kencing manis, serta darah tinggi. Semoga dengan bantuan Katil Wakaf MAIK dan bantuan bulanan agihan zakat MAIK akan mengurangkan beban beliau serta keluarganya

#

Pihak MAIK mendoakan semoga Puan Siti Rahmah Bt Mohd Nor, Puan Hasmah bt Mat Hassan diberi kesembuhan, dan seluruh keluarganya sentiasa dalam rahmatNya. Pihak MAIK turut mengucapkan setinggi-tinggi penghargaan kepada Rakan Waqaf MAIK yang telah berwakaf dan menjayakan program Wakaf Kesihatan MAIK ini. Jom sertai Rakan Waqaf MAIK dengan melayari www.e-maik.my dan waqaftunai.e-maik.my. Waqaf Tunai MAIK "Saham Akhirat, Berwakaflah Walau Sedikit".

Disediakan Oleh : Siti Nuridayu Binti Mohd Othman

 

Read 24 times Last modified on Ahad, 29 November 2020 22:53
webmaster

Etiam sit amet orci eget eros faucibus tincidunt. Duis leo. Sed fringilla mauris sit amet nibh. Donec sodales sagittis magna. Sed consequat, leo eget bibendum sodales, augue velit cursus nunc, quis gravida magna mi a libero. Fusce vulputate eleifend sapien.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Hubungi Kami

Bilangan Pengunjung

Hari Ini
Semalam
Minggu Ini
Minggu Lepas
Bulan Ini
Bulan Lepas
Keseluruhan
21
552
573
3768727
16620
16224
3774513